PONTONI

 

Pontoni od plastike, kao plutajući elementi, se najčešće koriste kao pontoni za splavove, marine, plovne objekte i za ostale slične primene. Plastični pontoni su izuzetno laki, otporni i dugotrajni.

Za izgradnju splavova, kuća na vodi, marina, restorana, suvih dokova, suvih stajanki za hidroavione, prvo treba početi od izgradnje pontona. Za sve navedene upotrebe najbitnije je odabrati pravog proizvođača. Pro-Stil pontoni sa svim sertifikatima garantuju kvalitet proizvoda.Firma Pro-Stil proizvodi i KONSTRUKCIJE cele od plastike PEHD i metalne, sto se može videti u galeriji fotografija.Pro-Stil pontoni se proizvode u raznim merama, stopama, legama i bojama po želji kupca. Svi pontoni su sa pregradama.

Prednosti pontona od PEHD je dugotrajnost, otpornost na lom, mraz i apsolutno bez održavanje sa dugim vekom trajanja (preko 60 god).
Pontoni takođe poseduju i plastične držače na koje se može pričvrstiti metalna, aluminijumska ili drvena konstrukcija.Pro-Stil se može pohvaliti preko 3500 postavljenih pontona samo u SRBIJI. Naše pontone( skoro sve vrste) možete videti u sledećim marinama: Lepi Mika, Karaburma, Karpologija, Bojović itd….Pontoni poseduju komore i pregrage koje imaju zastitnu funkciju kako i nivelirajuću.

Tabela nosivosti pontona

Prečnik plovaka:

Nosivost (potapanje plovaka 50%):

Ø 500 mm

98 kg / m

Ø 600 mm

140 kg / m

Ø 800 mm

250 kg / m

Ø 1000 mm

390 kg / m

Ø 1200 mm

565 kg / m

Ø 1300 mm

660 kg / m

Ø 1600 mm

1000 kg / m